Šašliks ar tējas marinādi

Šašliks tējas marinādē

Sastāvs: 1,3kg cūkgaļas, 200-300ml ūdens, 2ēd.k. melnas tējas, 3gb vidēji sīpoli, sāls 2tēj.k, 5-6gb melnie graudu pipari, lauru lapa. Ievads: Kurā gadījumā cūkgaļas šašliks būs gardāks – vai tas būtu ar tējas, vai ar etiķa marinādi darināts, bet viennozīmīgi skaidrs, ka ar tējas marinādi pagatavots šašliks varētu būt veselīgāks vai pareizāk sakot – mazāk kaitīgs…

Šašliks kivi marinādē

šašliks ar kivi

Sastāvs: Cūkgaļas kakla karbonāde 1,5kg, kivi 2gb, sīpols 2gb, minerālūdens gāzēts 1/2 glazes, sojas mērce 4ēd.k., jēla ola, sāls un garšvielas. Pagatavošana Gaļu griež palielos kubikos, nomizo sīpolu un kivi. Blenderī liek uz 4daļām grieztus iepriekš nomizotus sīpolus, tāpat kivi, jēlu olu un sojas mērci, blenderē, līdz iegūst viendabīgu masu. Sagrieztai gaļai pievieno sāli un

Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts

Sastāvs: 2 cūkas kājas ar stilbiņiem, sīpols, burkāns, pētersīļu saknes, sāls, pipari, lauru lapa, ūdens. Pagatavošana Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai gabali būtu apsegti, un lēni vāra. Putas noņem, pieliek sāli, garšvielas, garšsaknes un vāra, kamēr gaļa

Mīklā cepts šķiņķis

Sastāvs: Sālīts vai žāvēts cūkas šķiņķis, rupjie rudzu milti, ūdens. Pagatavošana Cūkas šķiņķim izņem kaulu, miltus ar ūdeni samīca stingrā mīklā. Šķiņķi satin veltnī, pārsien, ietin mīklā, liek uz pannas un siltā krāsnī cep 4 stundas. Izceptu šķiņķi atdzesē, noņem mīklas garozu un apsēju, liek galdā veselu vai sagrieztu šķēlēs.

Pildīta cūkas galva

Sastāvs: Pagatavošana Sastāvs: 3 kg smaga cūkas galva, 1 kg cūkgaļas, 4 olas, lēle, nieri, nedaudz aknu, sāls, pipari, 1/3 tējkarote salpetra. 2 tējkarote cukura, muskatrieksts, 200 gr svaiga speķa, 3 karotes krējuma, 100 gr sviesta, 3 cieti novārītas olas. Pagatavošana Adu nodīrā no kauliem, uzmanīgi noņem gaļu, lai āda paliek vesela. Gaļu sagriež, pieliek

Sivēna mugura

Sastāvs: 1200 gr sivēna muguras, 1 karote miltu, buljons, sāls. Pagatavošana Gaļai nocērt mugurkaulu, nomazgā, ierīvē ar sāli, liek uz pannas, cep aplaistot. Kad ādiņa mīksta, apgriež uz augšu, sagriež, ādiņu apcep brūnu. Mērci maisot vāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieliek 1 karoti miltu, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, salej mērces traukā. Gaļu sagriež glītās šķēlēs,

Vārīts šķiņķis

Sastāvs: 600 g. dūmotas cūkgaļas, 1 sīpols, 1 burkāns, garšsaknes, garšvielas. Pagatavošana Cūkas šķiņķi vai ruleti liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un lēni vāra. Kad gaļa pusgatava, pievieno sīpolu, burkānu, garšsaknes, garšvielas un turpina vārīšanu, līdz gaļa mīksta. No šķidruma izņemto gaļu var pasniegt gan siltu ar dārzeņu piedevām, gan atdzesētu (vasaras pusdienām) ar

Sivēna veltnis

Sastāvs: 150 g. sivēna gaļas, 25 g. garšvielas, 5 g. burkānu, 5 g. sīpolu, 3 g. pētersīļu, garšvielas. Pagatavošana Cauraugoša sivēna gaļas sānu gabalu ar gaļas āmuru izdauza, ieberzē ar sāls, cukura un salpetra maisījumu. Pēc tam sānu gabalu satin, sākot no garās malas, stingrā veltnī, ietin servjetē un nosien ar aukliņu. Sagatavoto veltni liek

Cūku ļipiņas

Sastāvs: 250 gr sviesta, 4 olas, 250 gr cukura , tase baltvīna, milti. Tauki vai margarīns varīšanai. Pagatavošana Labi saputo sviestu ar olām un cukura, pievieno baltvīnu un miltus , lai mīklu var izrullēt . Kad mīkla izrullēta 1/2 cm biezumā, to sagriež 2 pirkstu platās strēmelēs. No sagrieztām strēmelēm veido ļipiņas un vāra taukos

Vārīta sivēna gaļa

Sastāvs: 1200 gr cūkgaļas, buljons, sīpoli, vircas, lauru lapa, sāls, 1 tējkarote miltu, sviests. Pagatavošana Gaļu nomazgā, sacērt glītos gabaliņos, apkaisa ar sāli, karstos taukos apcep brūnu, sakārto katlā, pārlej gaļas atvārījumu. pieliek sīpolu, lauru lapu, vircas, tvaiko uz lēnas uguns. Mērci savāra brūnu, pieliek miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, salej mērces traukā. Gaļu sakārto