Šašliks ar tējas marinādi

Šašliks tējas marinādē

Sastāvs: 1,3kg cūkgaļas, 200-300ml ūdens, 2ēd.k. melnas tējas, 3gb vidēji sīpoli, sāls 2tēj.k, 5-6gb melnie graudu pipari, lauru lapa. Ievads: Kurā gadījumā cūkgaļas šašliks būs gardāks – vai tas būtu ar tējas, vai ar etiķa marinādi darināts, bet viennozīmīgi skaidrs, ka ar tējas marinādi pagatavots šašliks varētu būt veselīgāks vai pareizāk sakot – mazāk kaitīgs…

Šašliks kivi marinādē

šašliks ar kivi

Sastāvs: Cūkgaļas kakla karbonāde 1,5kg, kivi 2gb, sīpols 2gb, minerālūdens gāzēts 1/2 glazes, sojas mērce 4ēd.k., jēla ola, sāls un garšvielas. Pagatavošana Gaļu griež palielos kubikos, nomizo sīpolu un kivi. Blenderī liek uz 4daļām grieztus iepriekš nomizotus sīpolus, tāpat kivi, jēlu olu un sojas mērci, blenderē, līdz iegūst viendabīgu masu. Sagrieztai gaļai pievieno sāli un

Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts

Sastāvs: 2 cūkas kājas ar stilbiņiem, sīpols, burkāns, pētersīļu saknes, sāls, pipari, lauru lapa, ūdens. Pagatavošana Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai gabali būtu apsegti, un lēni vāra. Putas noņem, pieliek sāli, garšvielas, garšsaknes un vāra, kamēr gaļa

Mīklā cepts šķiņķis

Sastāvs: Sālīts vai žāvēts cūkas šķiņķis, rupjie rudzu milti, ūdens. Pagatavošana Cūkas šķiņķim izņem kaulu, miltus ar ūdeni samīca stingrā mīklā. Šķiņķi satin veltnī, pārsien, ietin mīklā, liek uz pannas un siltā krāsnī cep 4 stundas. Izceptu šķiņķi atdzesē, noņem mīklas garozu un apsēju, liek galdā veselu vai sagrieztu šķēlēs.

Šķiņķa kroketes

Sastāvs: 400 g šķiņķa, 200 g sviesta, 3 olas, milti un berzta maize panējumam. Pagatavošana Jēlu vai vārītu šķiņķi divas reizes izlaiž cauri maltuvei (vai arī smalki sakapā) un samīca ar izkausētu sviestu, olu dzeltenumiem un putās sakultu olbaltumu, tad pagatavo garenus plācenīšus, apviļā miltos, olā un berztā maizē, un kroketes apcep sviestā vai taukos

Makaroni ar speķi

Sastāvs: 100 g makaronu, 20 g dūmota speķa, sāls. Pagatavošana Makaronus vāra liela ūdens daudzumā, pievienojot sāli, līdz tie mīksti. Tad uzlej uz sieta un ūdeni notecina. Dūmota speķi sagriež sīkos gabaliņos un katliņā apcep, pievieno novārītus makaronus un maisot nedaudz uzkarsē. Liek dziļākā traukā un pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem.

Cūkas cepetis (versiaja)

Sastāvs: 2 kg cūkas gurns, sāls, 1 ēdamkarote miltu. Pagatavošana Gurnam nocērt kaulu, labi nomazgā, ierīvē ar sāli, uz pannas uzliek skaliņus, uzliek cepeti, ādas pusi uz pannas, pārlej ar ūdeni, cep karstā krāsnī, bieži aplaistot, apmēram 3 stundas. Apgriež ādas pusi virsū, ādu sagriež mazos gabaliņos, cep gaiši brūnu (neaplaistot). Mērci ielej katliņā, savāra

Gurķi ar speķi

Sastāvs: 4—5 personām, 4 lieli gurķi, 125 gr. speķa, sīpols, 2 karotes miltu, etiķis, cukurs, sāls un pipari. Pagatavošana Resnus dārza gurķus noloba un gareniski pārgriež uz pusēm, sēklas un mīkstumu izgrebj ar sudraba vai stikla karotīti. Tad gurķus sagriež glītos, ne pārāk mazos gabalos (jo tie vāroties saraujas) , uzlej pāri tik daudz sālsūdens,

Malta sivēna rulāde

Sastāvs: Pagatavošana Sastāvs: 2 kg sivēna gaļas (pleca gabals ar visu ādu), 1 tējkarote salpetra, 1 tējkarote cukura, sāls, 6 olas, pipari, muskata rieksts, 100 gr baltmaizes, 100 gr krējuma, 100 gr sviesta. Pagatavošana Gaļu nomazgā, atdala no ādas, atstājot nedaudz speķa. Cukuru, salpetri un sāli sajauc kopā, galu apsala, liek līdz nākošai dienai vēsā

Cūkgaļas karbonāde (versija 2)

Sastāvs: 1 kg cūkas mugurgabala (karbonādes), 1 ola, sāls, rīvmaize, milti. Pagatavošana Gaļai nocērt mugurkaulu, ribas atstāj klāt, sagriež glītās šķēlēs 2 pirkstu platumā, izdauza, iemērc miltos, ar sāli sakultā olā, rīvmaizē, cep karstos taukos gaiši brūnas. Gatavas sakārto uz garenas bļodas, pārlej karstu sviestu, līdzās sakārto ceptus kartupeļus, skābus kāpostus, garnē ar zaļumiem.