Šašliks ar tējas marinādi

Šašliks tējas marinādē

Sastāvs: 1,3kg cūkgaļas, 200-300ml ūdens, 2ēd.k. melnas tējas, 3gb vidēji sīpoli, sāls 2tēj.k, 5-6gb melnie graudu pipari, lauru lapa. Ievads: Kurā gadījumā cūkgaļas šašliks būs gardāks – vai tas būtu ar tējas, vai ar etiķa marinādi darināts, bet viennozīmīgi skaidrs, ka ar tējas marinādi pagatavots šašliks varētu būt veselīgāks vai pareizāk sakot – mazāk kaitīgs…

Šašliks kivi marinādē

šašliks ar kivi

Sastāvs: Cūkgaļas kakla karbonāde 1,5kg, kivi 2gb, sīpols 2gb, minerālūdens gāzēts 1/2 glazes, sojas mērce 4ēd.k., jēla ola, sāls un garšvielas. Pagatavošana Gaļu griež palielos kubikos, nomizo sīpolu un kivi. Blenderī liek uz 4daļām grieztus iepriekš nomizotus sīpolus, tāpat kivi, jēlu olu un sojas mērci, blenderē, līdz iegūst viendabīgu masu. Sagrieztai gaļai pievieno sāli un

Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts

Sastāvs: 2 cūkas kājas ar stilbiņiem, sīpols, burkāns, pētersīļu saknes, sāls, pipari, lauru lapa, ūdens. Pagatavošana Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai gabali būtu apsegti, un lēni vāra. Putas noņem, pieliek sāli, garšvielas, garšsaknes un vāra, kamēr gaļa

Mīklā cepts šķiņķis

Sastāvs: Sālīts vai žāvēts cūkas šķiņķis, rupjie rudzu milti, ūdens. Pagatavošana Cūkas šķiņķim izņem kaulu, miltus ar ūdeni samīca stingrā mīklā. Šķiņķi satin veltnī, pārsien, ietin mīklā, liek uz pannas un siltā krāsnī cep 4 stundas. Izceptu šķiņķi atdzesē, noņem mīklas garozu un apsēju, liek galdā veselu vai sagrieztu šķēlēs.

Sautētas aknas

Sastāvs: 150 g. cūkas aknu, 15 g. tauku, 15 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 5 g. kviešu miltu, 25 g. sk. krējuma. Pagatavošana Aknas sagriež iegarenos gabaliņos, pārkaisa sāli, apviļa miltos, liek sautējamā katliņā sakarsētos taukos un apcep. Tad pielej karstu ūdeni vai buljonu, pievieno sagrieztus sīpolus, burkānus un sautē apmēram 15-20 minūtes. Beidzot pievieno

Cūkas galvas veltnis

Sastāvs: 250 g. cūkas galvas, 5 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, 15 g. mēles, 1/4 olas, 10 g. burkānu, 10 g. sk. gurķu, garšvielas. Pagatavošana Vidēja lieluma cūkas galvu pārcērt uz pusēm, izņem smadzenes un nomazgā. Tad galvas puses liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, sāli, piparus, lauru lapas

Cepts šķiņķis ar tomātiem

Sastāvs: 100 g. dūmota cūkas šķiņķa, 5 g. galda sinepju, 15 g. tauku, 100 g. tomātu. Pagatavošana Dūmota šķiņķa šķēles nedaudz pārziež ar galda sinepēm, liek sakarsētos taukos un cep. Pēc tam sakārto cepešbļodā, pārliek apceptas tomātu pusītes vai ripiņas, pārlej taukus. Pasniedz ar ceptiem vai vārītiem kartupeļiem.

Kartupeļu gulašs ar cūkgaļu

Sastāvs: 5 kartupeļi, 300 g cauraugušas cūkgaļas, 1 ēdamkarote sviesta, 2 sīpoli, ķimenes, 5 svaigi vai konservēti tomāti vai biezenis, sāls, ķiploks, krējums. Pagatavošana Gaļu sagriež gabaliņos, sakarsētā sviestā apcep, pievieno sagrieztus sīpolus, sacep, pievieno ķimenes, saspiestus ķiplokus un notīrītus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Visu kopā apcep, pievieno buljonu vai ūdeni, sāli, tomātus. Katlam uzliek vāku

Cūkas fileja

Sastāvs: 100 g cūkas filejas, garšvielas. Pagatavošana Cūkas fileju atdala, lai apkārt būtu plāna speķa kārtiņa. Tad ieberzē, ar sāls, cukura, salpetra un piparu maisījumu, ietin no nieru taukiem atdalītā plēvē un nosien ar aukliņu. Sagatavoto cūkas fileju liek traukā, pārkaisa sāli un atstāj dažas dienas, lai iesālās. Pēc tam dūmo. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs,