Sēņu buljons

Sēņu buljons

Sastāvs: 500 ml ūdens, 10 g kaltētu baraviku Pagatavošana Kaltētas baravikas noskalo, applaucē, pārlej ar ūdeni un ļauj 3-4 stundas uzbriest. Pēc tam baravikas vāra uzlējuma ūdenī apmēram 50 minūtes. Buljonu izkāš un izlieto zupu gatavošanai. Baravikas sasmalcina un pievieno gatavām zupām. Sēņu buljons

Dārzeņu buljons

Sastāvs: 1l ūdens, 1 burkāns, 1 sīpols, garšsaknes, sāls, pipari, 1 ēdamkarote sviesta, 1 ēdamkarote sakapātu zaļumu. Pagatavošana Notīrītus burkānus un sīpolus sagriež šķēlēs un uz sausas pannas apbrūnina. Ūdeni uzvāra, pievieno sabrūninātas saknes un baltās garšsaknes (selerijas, pētersīļus), sāli, piparus. Visu pavāra, tad izkāš, pieliek sviestu, pasniedz buljona tasītēs, pārkaisa ar sakapātām dillēm vai

Dzidrais buljons ar grauzdētam maizītēm

Sastāvs: 1 kg liellopu buljona kaulu, 2 l ūdens, burkāni, sīpoli, pētersīli, selerijas, sāls, garšvielas, 8 šķēles nobriedušas baltmaizes, 200 g smadzeņu, 1 sīpols, 50 g sviesta, sāls, pipari. Pagatavošana Buljonam kaulus sacērt sīkākos gabalos, noskalo, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, lēni uzvāra, nosmeļ putas, pievieno sāli un turpina lēni vārīt apmēram 2 –

Dzidrais buljons ar omleti

Sastāvs: 400 g vistas buljona, zaļumi. Omletei: 1/2 olas, 35 g piena, 10 g sviesta, sāls. Pagatavošana Dzidrajā vistas buljonā liek garenos vai kvadrātveida gabaliņos sagrieztu omleti, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus. Omletes gatavošana: Olas sakuļ ar sāli, pielej pienu, samaisa. Olu maisījumu lej uz pannas sakarsētā sviestā un cepeškrāsnī mazā siltumā cep, līdz ola sarecējusi. Bez

Dzidrais buljons ar rīsiem un frikadelēm

Sastāvs: 100 g vistas kaulu, 400 g ūdens, 25 g burkānu, 15 g rīsu, zaļumi Frikadelēm: 50 g vistas gaļas mīkstuma, 5 g baltmaizes, 20 g saldā krējuma, 1/4 olas, sāls. Pagatavošana No vistas kauliem vāra buljonu, izkāš. Buljonā liek ar roboto sakņu nazīti kubiņos sagrieztus burkānus un vāra, līdz tie mīksti. Vistas gaļas mīkstumu

Vistas gaļas buljons ar burkānu maizītēm

Sastāvs: 0,5 vistas, 1,5 l ūdens, 1 burkāns, sīpoli, selerijas, pētersīļi, sāls, zaļumi. Maizītēm: 4 šķēles baltmaizes, 200 g burkānu, 1 ola, 3 ēdamkarotes sviesta, 1 ēdamkarote krējuma, 1 ēdamkarote sarīvēta siera. Pagatavošana Labi nomazgātu vistu sadala, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, nopūto. Buljonu vāra uz mazas liesmas. Kad gaļa gandrīz gatava, pievieno

Dzidrais liellopu buljons

Sastāvs: 400 g ūdens, 150 g liellopa kaulu, 10 g burkānu, 5 g sīpolu, 3 g pētersīļu, 2 g selerijas, garšvielas Dzidrināšanai : 45 g liellopa gaļas 75 g ūdens, 1/6 olas baltuma, sāls. Pagatavošana Sasmalcinātus liellopa kaulus pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un vāra 2 līdz 3 stundas, nosmeļot pa reizei taukus. Līdz

Dzidrais vistas buljons

Sastāvs: 400 g ūdens, 200 g vistas gaļas, 10 g burkānu, 5 g sīpolu, 3 g pētersīļu, 2 g selerijas, sāls. Pagatavošana Vistu sadala uz pusēm, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra noņem putas un vāra uz mazas liesmas 1 – 1,5 stundas. Tad pievieno plānās šķēlēs sagrieztas un uz sausas pannas apbrūninātas garšsaknes,

Dzidrais zivju buljons

Sastāvs: 400 g ūdens, 150 g asaru, 5 g sīpolu, 4 g pētersīļu, 5 g ikru, garšvielas. Pagatavošana Notīrītos asarus pārlej ar aukstu ūdeni, uzvara un noputo. Tad pievieno sagrieztus sīpolus, pētersīļus un lēni vāra 45-60 minūtes. Ikrus saberž, pielej nedaudz ūdens, samaisa un ļauj vēsumā stāvēt 30 minūtes. Tad pievieno izkāstam buljonam un vāra

Dzidrais buljons ar dārzeņiem

Sastāvs: 500 g ūdens, 150 g liellopa gaļas, 10 g burkānu, 3 g pētersīļu, 5 g sīpolu, 2 g selerijas, 150 g ziedu kāposti, 50 g burkānu, 25 g zaļo zirnīšu, garšvielas, zaļumi. Pagatavošana Liellopa gaļu ar kauliem sadala gabaliņos, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un vāra uz mazas liesmas 2-3 stundas, pa reizei