Āboli želejā

Āboli želejā

Sastāvs: 400gr ābolu, 300ml ūdens, 200gr cukurs, 30gr želantīns. Pagatavošana Ābolus notīra, griež uz pusi, izņem serdi, liek ūdenī apvārīt mīkstus. Vārot skatās, lai āboli neizjuktu. Ābolus ņem laukā un liek traukos. Novārijumam pievieno cukuru un iemērcētu želantīnu, liek vārīt, līdz želantīns pilnībā izkusis, atdzesē un pārlej āboliem. Liek dzesēt ledusskapī. Āboli želejā

Augļu želeja

100 g svaigu augļu, 100 g ūdens, 25 g cukura, 3 g želatīna, 15 g salda krējuma. Ābolus, bumbierus nomizo, sagriež daiviņās, izgriež sēklotni, plūmes liek verdošā ūdenī, patur, līdz miziņa iesprēgā, tad no verdoša ūdens izņem, liek aukstā ūdenī, lai atdziest. Pēc tam miziņu novelk, plūmes pārdala uz pusēm un izņem kauliņus. Sagatavotos augļus

Zemeņu krēms

80 g zemeņu, 50 g salda krējuma, 20 g cukura, 1 g želatīna. Krējumu ar cukuru saputo, pievieno izšķīdinātu želatīnu un iecielā caur sietiņu izberztās zemenes. Pilda traukā, atdzesē. Grezno ar zemenēm un pasniedz bez piedevām.

Ķiršu želeja

50 g ķiršu, 100 g ūdens, 25 g cukura, 3 g želatīna, 15 g salda krējuma. Ķiršus noskalo, atdala kauliņus. Ūdeni ar cukuru uzvāra, pievieno ķiršus un vāra uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes. Tad pievieno uzbriedušu želatīnu un maisot izšķīdina. Pēc tam atdzesē, pilda traukos un sarecina. Grezno ar saputotu krējumu un pasniedz.

Kartupeļu un žāvētu aprikožu biezenis

Pagatavo kartupeļu biezeni. Žāvētas aprikozes nomazgā ar siltu, tad noskalo ar verdošu ūdeni, pēc tam ar nelielu ūdens piedevu izsautē mīkstas. Aprikozes sastrādā ar mikseri vai izberž caur sietu un pievieno sagatavotam kartupeļu biezenim. Atkarībā no izmantošanas veida biezenim pieliek sāli vai cukuru. Sāļais biezenis noder kā piedeva putnu gaļas ēdieniem, un kā saldais ēdiens.

Dzērveņu želeja

Sastāvs: 35 g dzērveņu, 100 g ūdens, 25 g cukura, 3 g želantīna, 15 g salda krējuma. Pagatavošana Dzērvenes izlasa, noskalo, saspaida un izspiež sulu, čagām pārlej ūdeni, uzvāra, izkāš. Šķidrumam pievieno cukuru, uzvāra, pēc tam pievieno uzbriedinātu želatīnu, maisot izšķīdina un pielej svaigo dzērveņu sulu. Iegūto šķidrumu lej traukos un novieto, lai sarec. Grezno

Zemeņu kompots

250 gr cukura, 0,5 L ūdens, 0,5 kg zemeņu, citronskābe Tīras, nomazgātas un attīrītas zemenes ievieto iepriekš pagatavotā, verdošā cukura sīrupā (citronskābe pēc vajadzības) un turpin vārīt uz lēnas uguns 5-10 min. Gatavo masu atstāj ievilkties un atdzist..

Citrona želeja

1/2 citrona, 100 g ūdens, 25 g cukura, 3 g želantīna, 15 g salda krējuma. Ūdeni ar cukuru un norīvētu citrona miziņu uzvāra, izkāš. Tad pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina, pielej izkāstu citrona sulu, lej traukos un sarecina. Pirms pasniegšanas grezno ar saputotu krējumu.

Ābolu un banānu biezenis.

Ābolu un banānu biezenis

3kg ābolu, 4 banāni, glāze cukurs. Ābolus nomazgā, nomizo un sarīvē. Liek vārīt uz lēnas uguns (apmēram 20 min.) maisa, lai nepiedeg. Tad pievieno gabaliņos sagrieztus banānus  un vēl pavāra. Tad kad banāni ir izšķīduši, pievieno cukuru. Maisot vāra vēl kādas 5 min. lai cukurs izšķīst. Gatavs. Pilda burciņās, uzglabā vēsā vietā. Labu apetīti. Ābolu

Vīna želeja

50 g sarkanā galda vīna, 50 g ūdens, 20 g cukura, 3 g želatīna, garšvielas. Ūdeni ar cukuru un garšvielām uzvāra, izkāš. Tad pievieno vīnu, uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina. Pēc tam lej traukos un sarecina. Pirms pasniegšanas grezno ar saputotu krējumu.