Āboli želejā

Āboli želejā

Sastāvs: 400gr ābolu, 300ml ūdens, 200gr cukurs, 30gr želantīns. Pagatavošana Ābolus notīra, griež uz pusi, izņem serdi, liek ūdenī apvārīt mīkstus. Vārot skatās, lai āboli neizjuktu. Ābolus ņem laukā un liek traukos. Novārijumam pievieno cukuru un iemērcētu želantīnu, liek vārīt, līdz želantīns pilnībā izkusis, atdzesē un pārlej āboliem. Liek dzesēt ledusskapī. Āboli želejā

Vīna želeja

50 g sarkanā galda vīna, 50 g ūdens, 20 g cukura, 3 g želatīna, garšvielas. Ūdeni ar cukuru un garšvielām uzvāra, izkāš. Tad pievieno vīnu, uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina. Pēc tam lej traukos un sarecina. Pirms pasniegšanas grezno ar saputotu krējumu.

Pildīti bumbieri

5 bumbieri, 2 ēdamkarotes citronu vai cidoniju sulas, 300 g biezpiena, 50 g riekstu kodolu, 100 g salda krējuma, 2 ēdamkarotes cukura, rīvēta citrona miziņa, ogas vai ogu želeja rotā šanai. Izvēlas gatavus, ne pārāk saldus cietas šķirnes bumbierus, bumbierus pārgriež uz pusēm, izdobj serdes vietu tā, lai dobuma varētu ievietot pildījumu, un apslaka ar

Sutinātas bumbieru šķēles

700 gr. bumbieru, 20 gr, sviesta, 120 gr. cukura, 1/2 glāze vīna, 1/4 litra ūdens, 1-2 karotes krējuma. Ņem labi lielus bumbierus, nomizo, sagriež šķēlēs un izsutina mīkstus sviestā, vīnā , cukurā un ūdenī. Beigās pārlej krējumu.

Kārtainās želejas veidošana

Pagatavošana Kārtainu želeju iegūst, sarecinot vienā traukā krāsainas želejas, kā, piemēram, piena, dzērveņu un citrona želejas. Kārtaino želeju gatavojot, traukā ielej vispirms vienu želeju. Kad tā sarecējusi, ielej citas krāsas līdz sarecēšanai atdzesētu želeju, kad tā sarecējusi, lej nākamo kārtu.

Pildīti āboli

6 lieli āboli, 120 g vārītas desas vai sutināta šķiņķa, 120 g* sarkanās saldās paprikas, 120 g ķiršu, 3 ēdamkarotes eļļas, sals, pipari, cidoniju vai citronu sula pēc garšas, 10 g sīpolu loku. Nomazgātiem āboliem nogriež virsiņu, izdobj vidu. Desu vai šķiņķi un papriku sagriež nelielos kubiņos. Ķiršiem izņēm kauliņus, ogas sagriež 4 daļās. Ābola

Saldās ābolu pusītes

1 kg saldu ābolu, 40 gr. cukura, 1/2 gl. ūdens. Nomazgātus, nemizotus ābolus sagriež četrās daļās, izgriež serdes. Pannā viegli uzbrūnina cukuru, pielej ūdeni, izsutina ābolus virumā mīkstus. Sakārto uz stikla bļodas un pasniedz ar putukrējumu.

Ābolu uzpūtenis ar pienu

  100 g ābolu, 100 g ūdens, 15 g mannas, 25 g cukura. Ābolus nomazgā, sagriež ar mizu un sēklotni, pārlej ūdeni un vāra. Tad izberž caur sietiņu, iegūtajam biezenim pievieno cukuru, mannu un uzbriedina, lej bļodā, atdzesē un saputo stingrās putās. Pasniedz ar pienu. Uzturvērtība: olbaltumvielas 1,6 g, taukvielas 0,1 g, ogļhidrāti 44,5 g,

Dzērvenes ar medu un ķiplokiem.

Dzērvenes ar medu un ķiplokiem.

300 gr. dzērveņu, 300 mll. medus, 1 gb liels ķiploks Dzērvenes pārlasa, atlasot bojātās ogas, nomazgā un nosusina. Attīrām ķiploku un sadalām daiviņās, kuras sagriež nelielos gabaliņos. Visu liekam blenderī un blenderējam kamēr iegūstam vienlīdzīgu masu, tad pievienojam medu un kārtīgi apmaisām visu kopā. Uzglabā ledusskapī. Šis dzērveņu jaukums ar medu un ķiploku palīdzēs uzlabot

Augļi ar krējumu

50 g ābolu, 50 g bumbieru, 25 g plūmju, 20 g cukura, 50 g sk. krējuma, 15 g riekstu. Ābolus un bumbierus ar mizu sagriež plānās, mazās šķēlītēs vai saēvelē skaidiņās, pārkaisa cukuru un samaisa. Tad pievieno skābu krējumu, sasmalcinātas svaigas plūmes, riekstus, samaisa, nogaršo. Kārto traukā un pasniedz pie mājputnu vai medījumu ēdieniem.