Rasols vai Olivjē

Sastāvs: 4 kg. kartupeļi, 8 gb. olas, 1,5 kg. desa, 1 kg. marinēti gurķi, 850 gr. zaļie zirnīšī, 1-2 gb. sīpoli, 600 -800gr. majonēze, 50gr. olīves, diles, sāls.

Pagatavošana

Novāra kartupeļus ar mizu, nokāš, atdzesē, nomizo un sagriež apmēram 3-4mm kubiciņos. Novara olas (no vārīšanās sākuma 10-12 min) atdzesē aukstā ūdenī, sagriež 3-4mm kubiciņos. Desu rasolim izvēlas doktora vai piena. Desu liek vārīties un vāra apmēram 2-5 min. sagriež 3-4mm kubiciņos. Marinētus gurķus sagriež 3-4mm kubiciņos un notecina sulu, lai gurķiem nebūtu klāt marināde un tādējādi rasols nesanāktu pārmērīgi šķidrs. Sīpolu nomizo un sagriež 3-4mm kubiciņos. Visus sagatavotos produktus saber lielā katlā un pārmaisa, tad atver zaļo zirnīšu burciņu, obligati nolej šķidrumu un sausus zaļos zirnīšus pievieno sagatavotiem, jau pārmaisītiem salātu produktiem, tad  pievieno majonēzi (vēlams provansas) un sāli (ar sāli vēlams nepārspīlēt). Visu kārtīgi pārmaisa un liek vēsā vietā dzesēties. Rosoli vai Olivjē pasniedz vēsu, izgrezno ar dilēm un olīvēm.

*Marinētu gurķu vietā var likt ziemas ābolus, tāpat zaļos zirnīšus var aizstāt ar kukurūzu, bet tas gaumes jautājums. Neko citu aizstāt vai mainīt rasolam nevajadzētu, jo recepte pārbaudīta ar gadiem.

Labu apetīti!

Rasols vai Olivjē
Rasols vai Olivjē

Please wait...

Atbildēt