Ragū mērce

5-6 pers. 20 g sviesta, 20 g miltu, porcija garšvielu, 20 g sīpolu, 1/4 l tumša gaļas buljona, 1/8 l sarkanvīna ābols, skābs gurķi; pāri, cukurs, sāls, etiķis pēc garšas, 125 g šampinjonu vai baraviku.
Sviestu apcep, un tajā tumšbrūnus izsutina miltus ar sīpoliem. Miltu taukšķējumam uzlej tumšu gaļas buljonu, ūdeni vai sarkanvīnu un klāt pieliek garšvielas. Kad mērce pietiekoši ievārīta, to izlaiž caur sietiņu. Piedevām mērcē var ielikt kantainos gabaliņos sagrieztus ābolu, gurķi un sēnes. Beigās mērci vēl, papildina ar pipariem, sāli, cukuru un etiķi.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt