Rabarberu konservēšana

Rabarberi, ūdens, cukurs.

Konservēšanā lieto tikai sulīgos rabarberu kātus, bet lapas konservēšanai nelieto vispār. Rabarberus konservēšanai, kā ari svaigā veidā lieto līdz vasaras vidum, jo pēc tam tajos pastiprināti sāk veidoties skābeņskābe un samazināties vērtīgā organiskā skābe — ābolskābe.
Rabarberus konservē loti vienkārši.
Pirmais variants. No rabarberu auga nolauž kātus, atdala lapas. Kātus rūpīgi nomazgā, noņem ārējās cietās šķiedras, sagriež gabaliņos, piemērojot to lielumu pudeļu kakla platumam, un cieši sapilda dezinficētās pudelēs. Pārlej ar tīru, novārītu aukstu ūdeni, aizkorķē ar novārītiem korķiem un aizlako. Uzglabā vēsās telpās.
Otrais variants. Kātus sagriež gabalos atkarībā no burkas augstuma, un tos pilda burkā stāvus cieši citu pie cita. Piepildītās burkas pārlej ar tīru ūdeni vai ar 30% cukura ūdeni.
Burkai uzliek plastmasas vāciņu, pasterizē 80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, litra burkas — 20 minūtes, 3 litru burkas — 30 minūtes. Tad noslēdz un atdzesē.

Please wait...

Atbildēt