Rabarberu ievārījums.

Sastāvs: Rabarberi — 1 kg, ūdens — 1/2 — 3/4 glāzes, cukurs — 1 kg.

Pagatavošana

Jaunus, trauslus, svaigi grieztus rabarberu kātus nomazgā, nomizo un sagriež 2 cm garos gabaliņos. Cukuru ieber ievārījumu katlā, samitrina ar ūdeni un savāra dzidrā sīrupā. Pievieno sagrieztos rabarberus un uz lēnas uguns vāra, līdz tie mīksti un palikuši it kā caurspīdīgi. Izvārītos rabarberus ar putu karoti izņem no sīrupa uz lēzena trauka plānā kārtā un sīrupu uzvāra līdz vajadzīgam biezumam. Pievieno rabarberus un atdzisušu sapilda labi iztīrītās stikla burkās.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt