Putnu gaļas pudiņš

Sastāvs: 500 g putna gaļas, 2 šķēles cietas baltmaizes, 4 olas, 1 ēd.k. sviesta, muskatrieksts, sāls. Mērcei: 2 ēd.k. sviesta, 2 ēd.k. miltu, 0,5 l buljona, 2 olu dzeltenumi, 3 ēd.k. krējuma, citronu sula, sāls, 1 ēd.k. sakapātu pētersīļu zaļumu.

Pagatavošana

Vārīta putna gaļu izmaļ kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi, iemaisa olu dzeltenumus, garšvielas, pēdējos pievieno saputotus olu baltumus. Masu liek ietaukotā veidnē, to ievieto cepeškrāsnī vai karsta ūdens peldē, cep vai vāra 0,5—1 stundu.
Mērce – taukvielu ar miltiem sajauc, izkarsē, atšķaida ar putna kaulu buljonu, uzvāra, tad iemaisa olu dzeltenumus, pievieno citronu sulu un krējumu, nogaršo, ielej mērces traukā, pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt