Pupiņu un seleriju salāti

Sastāvs: 40 g pupiņu, 50 g seleriju, sāls, etiķis. Tomātu mērcei: 15 g augu eļļas, 10 g sīpolu, 50 g tomātu biezeņa, garšvielas.

Pagatavošana

Mērcētas pupiņas vāra mīkstas, nokāš un atdzesē. Selerijas ar mizu novāra, nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Pupiņas un sagrieztās selerijas samaisa, pārlej nedaudz etiķa, pārkaisa sāli, samaisa un atstāj dažas stundas. Pēc tam pievieno atdzesētu tomātu mērci, samaisa. Liek dziļā traukā, pārkaisa sasmalcinātas dilles, pētersīļu lapiņas un pasniedz brokastīs vaii vakariņās ar sviestmaizi. Tomātu mērces sagatavošana: sagrieztu sīpolu ripiņas eļļā apcep caurspīdīgas, pievieno tomātu biezeni, pieliek sāli, cukuru, piparus, laru lapas un savāra.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt