Pupiņu pākšu skābēšana

Uz 10 kg pupiņu pākšu ņem 0,5 kg sāls.

Skābē svaigas, trauslas pupiņu pākstis, kurās vēl nav attīstījušies graudiņi. Pākstiis nomazgā, atgriež galiņus, un kopā ar tiem atdala sānu šķiedras. Tad pākstis ar nazi sagriež nelielos gabaliņos. Sasmalcinātās pupiņu pākstis applaucē vai skābē bez plaucēšanas. Skābējot ar iepriekšeju applaucēšanu, pupiņas 2-5 minūtes patur verdošā ūdenī, pēc tam atdzesējot aukstā ūdenī, notecina un liek traukā, pārlej ar sālsūdeni un nosloga. Uz 10 kg pupiņu pākšu ņem 0,5 kg sāls. Ja pupiņas skābē bez applaucēšanas, tad tās pēc sasmalcināšanas sajauc ar sāli, liek traukā, sablīvē un nosloga. Ja radusies sula pupiņas neapsedz, tad pārlej vēl sālsūdeni, lai slogripa būtu segta. Ieskābētās pupiņas izlieto zupu un sautējumu gatavošanai, applaucētās skābētās pupiņas lieto arī kā salātus pie gaļas ēdieniem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt