Puķkāpostu pudiņš ar sieru

Sastāvs: 5—6 personām, 5—6 vidēji lielas puķkāpostu galviņas, 25 gramu malta siera, 1/3 l salda krējuma, 4—5 olu dzeltenumu, 100 gramu sviesta, 1/2 citrona sulas, 25 gramu berzta siera, sāls.

Pagatavošana

Notīrītas, veselas puķkāpostu galviņas novāra mazsālītā ūdenī mīkstas, labi maisot, lai kāposti nesašķīstu, un uz sietiņa labi nosusina. Sagatavotā formā vai cepamā bļodā ieliek novārītos kāpostus ar puķi uz augšu un apkaisa ar berztu sieru. Saldu krējumu uzsildītu sajauc ar olu dzeltenumu un sakarsē līdz vārīšanas brīdim, pēc tam ļauj mērcei atdzist. Kāpostus formā aplej ar izkausētu sviestu, ko iepriekš sajauc ar citronsulu, aplej ar krējuma mērci un apkaisa ar maltu sieru. Pudiņu 15—20 minūtes apcep krāsnī brūnu un pasniedz galdā kā pagaidu ēdienu.

Please wait...

Atbildēt