Plūmju ievārījums

Sastāvs: 3 kg zilo plūmju, 2 kg cukura.

Pagatavošana

Plūmēm uzlej vārošu ūdeni, 3-5 minn patur, liek uz sieta notecēties, novelk ādiņu, pāgriež gareniski uz pusēm, izņem kauliņus. Plūmes sakārto traukā, apber ar pusi dotā cukura, uzliek vieglu slogu, atstāj uz 24 st. mierā. Otrā dienā radušos sulu nolej, izkāš, pieber pārējo cukuru, maisot varā uz ātras uguns savāra sīrupā, liek plūmes tik daudz ,cik sīrupā vietas, vāra uz lēnas uguns 15-20 min.,vārot nemaisa, tikai katliņu pakustina. Kad ogas paliek tumšas un caurspīdīgas, nēm āra un kārto burkā, pārlej ar sīrupu, aizvāko . Uzglabā sausā, vēsā vietā.

Plūmju ievārījums
Plūmju ievārījums
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt