Plūmju ievārījums 2

Sastāvs: Plūmes – 2 kg, ūdens – 1,5 glāzes, cukurs – 2 kg.

Pagatavošana

Gatavas, bet vēl stingras plūmes, ja vajadzīgs, nomazgā un ar adatiņu sadursta. Sadurstītās plūmes ieliek siltā ūdenī, kuru ar visām plūmēm uzkarsē līdz apmēram 75° C, kamēr miziņa sāk plaisāt un ogas paceļās ūdens virspusē. Plūmes pārliek aukstā ūdenī un pēc atdzišanas nolej lieko ūdeni. Cukuram pievieno ūdeni (lai cukurs būtu mitrs) un savāra dzidrā sīrupā. Karsto sīrupu pārlej applaucētām plūmēm un atstāj 12 st. stāvēt. Tad sīrupu nolej, uzvāra otrreiz un pārlej plūmēm. Pēc apmēram 8 st. sīrupu vāra kopā ar plūmēm, līdz pēdējās kļūst caurspīdīgas un sīrups vajadzīgā biezumā. Gatavo ievārījumu atdzesē, pēc tam sapilda traukos.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt