Piparu gurķīšu marinēšana

600 - 700 g gurķīšu, 20 g diļļu, 5 g upeņu dzinumu, 5 g dārza kalnmētras, 10 g mārrutku sakņu, 2 daiviņas ķiploka, 4 mazi sīpoli, 30 melnie pipari, 10 smaržīgie pipari, 3 krustnagliņas, 3 - 4 ēd.k. 9% etiķa. Pārliešanai 0,5 litri ūdens, ēd.k. sāls, ēd.k.

Piparu gurķīšiem jābūt ar spēcīgi izteiktu piparu garšu. Lieto pavisam mazus nepieaugušus gurķīšus, apmēram 5-6 cm garus. Novāktos svaigos gurķīšus nomazgā aukstā ūdenī un nosusina. Dezinficētā litra burkā ievieto sagatavotus garšaugus un garšvielas, ielej vajadzīgo etiķi un sakārto gurķus.

Uzlējuma gatavošanai uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru un vēl 2 minūtes vāra. Dzidru verdošu uzlējumu pārlej pār sagatavotajiem gurķiem, uzliek novārītu metāla vāciņu un pievalcē. Pasterizē 75-80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 5-6 minūtes, litra burkas 8-10 minūtes, 3 litru burkas 10-15 minūtes.
Pēc pasterizēšanas burkas galīgi aizvalcē, paripina pa galdu un 1/2 stundu patur ar vāciņu uz leju, un ļauj brīvi atdzist.

Piparu gurķīši
Piparu gurķīši

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt