Piparkūkas

Sastāvs: 400 g sīrupa, 150 g sviesta, 200 g cukura, 2 olas, 1 g sodas, 1 g potašas, 600 g kviešu miltu, garšvielas. Garšvielu maisījums: 1/2 tējkarote kanēļa, 10 krustnagliņas, 5 graudiņi kardamona, sarīvēts muskatrieksts un 1 tējkarote ingvera, 1 tējkarote korian

Pagatavošana

Cukurbiešu sīrupu ar cukur un sviestu uzvāra. Verdošā masā iekuļ pusi izsijāto miltu, pieber sasmalcinātas garšvielas (kanēli, krustnagliņas, muskatriekstu, ingveru, kardamonu, piparus) un kuļ, līdz mīkla vienāda, atdalās no katla malām. Nedaudz atdzisušai mīklai pievieno sakultas olas, ūdenī izšķīdinātu sodu un potašu, pārējos miltus un samaisa. Pēc tam mīklu sastrādā uz mīklas dēļa, līdz tā gluda un spīdīga. Tad mīklu izveltnē plānā plāksnē un ar dažādām veidnītēm izspiež cepumus. Liek uz plātes, pārziež ar sakultu olu un cep.

Piparkūkas
Piparkūkas
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt