Piparkūkas 2

Sastāvs: 400 g sīrupa, 200 g sviesta, 100 g cukura, 2 olas, 1 naža gals potašas, 2-3 glāzes miltu. Garšvielas – 1 tēj.k. kanēļa, 5 krustnagliņas, 1 tēj.k. kardamons, 1 tēj.k. muskatrieksta, 1 tēj.k. ingvera, 1 tēj.k koriandra, pipari, citrona, apelsīna miziņas, ri

Pagatavošana

Sīrupu kopā ar taukvielu uzkarsē, pievieno cukuru, smalki saberztas garšvielas un pusi no paredzētajiem miltiem. Mīklu labi sastrādā, atdzisušai pievieno olas, izšķīdinātu potašu vai citu cepamo pulveri, iemīca pārējos miltus, izveltnē plāksnē. Ar veidnītēm vai pēc šabloniem izgriež dažādas formas cepumus – piparkūku sirdis, eglītes, komētas. Liek uz plāts, pārziež ar olu, pārkaisa ar riekstiem vai mandelēm, cep. Ja piparkūkas ar olu neapziež, tās pēc izcepšanas var noklāt ar glazūru.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt