Pīle ar bietēm

Sastāvs: Jauna pīle, glāze skāba krējuma, ola, 1 kg biešu, lauru lapa, pipari, ķimenes, pētersīļa sakne.

Pagatavošana

Labi notīrītu, sagatavotu pīli sadala glītos gabalos un liek vārīties apmēram ar 1 l ūdens, pieliekot lauru lapu, pētersīļa sakni, piparus un naža galu ķimeņu. Dienu iepriekš novārītas, nomizotas bietes sagriež šķēlēs un pieliek gandrīz gatavai pīlei, pēc tam gaļu izsutina mīkstu. Kad galdā jāpasniedz, buljonu samaisa ar krējumu un olas dzeltenumu, ja vajadzīgs, arī pievieno etiķi un cukuru. Ēdienu pasniedz galdā ar griķu biezputru, bet var arī pasniegt ar novārītiem, sausiem kartupeļiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt