Pildīts sivēna veltnis

Sastāvs: 100 g. sivēna gaļas, 5 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, garšvielas. Pildījumam: 50 g. teļa gaļas, 5 g. sīpolu, 25 g. salda krējuma, 1/4 daļa olas, sāls, 15 g. mēles, 10 g. nieru.

Pagatavošana

Sivēna gaļas sānu gabalu ar gaļas āmuriņu izdauza un pārkaisa ar sāli. Teļa gaļu samaļ gaļas mašīnā divas reizes, pieliek saldu krējumu, olu, sāli un masu samaisa, līdz tā vienāda un vijīga. Mēli un gareniski uz pusēm pārgrieztas, etiķa ūdenī izmērcētas nieres sālsūdenī vāra mīkstas. Pēc tam mēlei novelk ādiņu un sagriež gabaliņos. Nieres atstāj nesagrieztas. Olas cieti novāra, noloba čaumalu un pārgriež uz pusēm vai atstāj veselas. Uz mitras servjetes liek sivēna sānu gabalu ar ādu uz apakšu, tad malto gaļas masu apmēram 0,5-1,0 cm biezumā. Virs tās pārkaisa sagriezto mēli un sakārto rindās nieres, , vārītas olas. Pēc tam sānu gabalu, sākot no garās malas, cieši satin veltnī, ietin servjetē un ar aukliņu stingri nosien. Sagatavoto veltni liek piemērota lieluma katlā verdošā ūdenī, lai ir pārsegts, pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes izņem, nedaudz atdzesē un novieto vēsā telpā zem sloga. Atdzisušam veltnim noņem servjeti, sagriež šķērsām šķēlēs, sakārto lēzenā traukā un grezno ar zaļumiem. Pasniedz ar dārzeņu salātiem, mārrutkiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt