Pildīti sīpoli

Sastāvs: 8 lieli sīpoli, 4 ēdamkarotes sviesta, 300 g maltās gaļas, 3 ēdamkarotes rīvmaizes vai vārītu rīsu, sāls, pipari, paprika, 0,5 burciņas tomātu mērces, 100 g siera.

Pagatavošana

Notīrītus sīpolus liek verdošā sāļā ūdenī un lēni vāra. Sīpoli nedrīkst izšķīst, zaudēt formu. Sīpolus ar putu karoti no ūdens izņem, atdzesē. Katram sīpolam nogriež «cepurīti», izdobj vidu. Pusi no izdobtās masas samaļ reizē ar gaļu, pievieno garšvielas, rīvmaizi vai rīsus, maisījumu ievieto izdobtajos sīpolos. Sīpolus liek ietaukotā ugunsdrošā stikla veidnē vai uz pannas, katram uzliek šķēlīti siera, piciņu taukvielas, pārlej ar tomātu mērci. Cepeškrāsnī cep vai aizvākoti sautē uz liesmas. Ja mērce sabiezē, izžūst, to papildina. Ēdienu pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt