Pildīti kāposti bez gaļas

Sastāvs: 6—8 personām, 1 galviņa balto kāpostu, 50 gramu sasmalcinātas maizes, 2 1/2—3 karotes sviesta, sāls, 1 1/2—2 karotes cukura, ola.

Pagatavošana

Vidēji lielai kāpostu galviņai noņem abas virsējās lapas, pēc tam to mazsālītā ūdenī novāra mīkstas un uz sietiņa nosusina. Tad galviņai nogriež vāka tiesu, izgriež resnākos kauliņus un izgrebj tukšu vidu. Pusi izgrebto kāpostu smalki sakapā un labi stingri nospiež, sajauc ar sasmalcinātu maizi, izkausētu sviestu, sāli, cukuru un sakultu jēlu olu. Biezeni labi samaisa, iepilda dobumā, ko apsedz ar vāku, un galviņu apsien ar stipru diegu, iesien iesviestotā drāniņā un 1 1/2—2 stunads vāra mazsālītā ūdenī līdz pusei pildītā katlā. Galdā kāpostus pasniedz karstus ar izkausētu sviestu vai ar puķkāpostu mērci pie ceptas gaļas vai šķiņķa.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt