Pildītas pankūkas (Komm-morgen-wieder)

Sastāvs: Mīklai: 50 g sviesta, 125 g miltu, 2 1/2 glāzes piena, sāls, 4 olas. Cepot: 75 g sviesta (vai uz pusēm sviests ar tecinātiem cūkas taukiem). Pildījumam: 400 g ceptas vai vārītas teļa gaļas, 200 g jēlu nieru tauku, sāls, pipari, karote skāba krējuma, sīpol

Pagatavošana

Sviestu izkausē un samīca gludā mīklā ar miltiem, pienu un sāli, klāt piekuļot 4 olas, un uz pannas sviestā cep pankūkas, apcepot tikai vienu pusi. Pildījumam ceptu vai vārītu teļa gaļu un jēlus nieru taukus divreiz samaļ, piejauc sāli, piparus, skābu krējumu un berztu sīpolu (var arī sīpolu novārīt), un tad visu labi savāra. Kad pildījuma biezenis atdzisis, to pa daļām liek uz pankūku apceptās puses un ievīsta mīklā, vīstokļa galus uz iekšu ielocot, pēc tam vīstokļus aptriepj ar sakultu alu, apviļā berztā maizē un 2—3 min. laikā sviestā apcep no abām pusēm iebrūnus. Galdā pildītās pankūkas pasniedzamas karstas.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt