Pildītas kāpostu lapas

Sastāvs: 2 galviņas (krūzaino) kāpostu, 3 ēd.k. sviesta, 2-3 sīpoli, 2 glāzes buljona, sāls, lociņi, 1 ēd.k. skāba krējuma. Pildījumam: 2 šķēles baltlaizes. 1 sīpols, piens. 1 k. sviesta, 1 ola. pētersiļu lapiņas, sāls, muskatrieksts.

Pagatavošana

Pildījumam: sīpolus nomizo, smalki sagriež, sviestā tvaiko, pieliek gabaliņos sagrieztu, siltā pienā izmērēcētu baltmaizi, nedaudz satvaiko, pieliek sagrieztas pētersiļu lapiņas, pierīvē nedaudz muskatrieksta, pliek sāli, pieliek olu, visu izmaisa. Kāpostu lapām izņem ribas, lapas nomazgā, uzlej verdošu ūdeni, patur 10 min., izņem no ūdens, ļauj notecēties. lapu izplēš, uz katras lapas liek karoti pildījuma, satin garenos rullīšos, sasien. Sīpoluls smalki sagriež, sviestā tvaiko, pielej pusi dārzāju buljona, satvaiko, kāpostu rullīšus liek katliņā citu pie cita, pielej pārējo dārzāju buljonu, pieber nedaudz sāls. Uz rullīšiem uzliek mazas sviesta piciņas, cep, bieži aplaistot. ap 50 min., pārlej krējumu. Gatavus rullīšus sakārto uz trauka, pārkaisa ar smalki sagrieztiem lociņiem, pārlej sīpolu mērci. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt