Pildītās kāpostu lapas (variants)

Sastāvs: 1 kāpostu galviņa, 100 gr sviesta, muskatrieksts, 1 sīpoliņš. 1 ēd.k. miltu. 100 gr krējuma, sāls.

Pagatavošana

Kāpostu galviņu nomazgā, uzliek ar ūdeni vārīt, pieliek sāli, novāra mīkstu, izņem ārā, lapas atdala, labās atstāj, sajukušās smalki sakapā, nospiež sulu. Katliņā sviestā sacep smalki sakapātu sīpolu, pieliek sakapātās lapas, labi satvaiko, pieliek sāli pēc vajadzības. Veselām lapām cietos kātiņus mazliet izdauza, liek virsū satvaikotus kāpostus un sasien. Uz pannas sviestā apcep viegli brūnas, apkaisa ar sāli. Sakārto katliņā, pielej ūdeni, vāra, kamēr mīkstas, izņem ārā, noņem diegus. Miltus atšķaida ar aukstu ūdeni, pielej pie tās suliņas, kur kāposti varījās. uzvāra, pieliek krējumu vai tomātus, izkāš. Lapām noņem diegus, sakārto uz trauka, pārlej mērci, Pasniedz ar karstiem kartupeļiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt