Pildīta vimba

Sastāvs: 1 kg vimba, 50 gr baltmaizes. 2-3 karotes skāba krējuma. 1 - 2 karote sviesta, nedaudz sīpola, pipari, sāls, muskatrieksts, 3 olas. sviests cepšanai. 2 - 3 karotes miltu, ūdens.

Pagatavošana

Zivis nozvīno, nomazgā, nogriež galvas, nodīrā ādu tā, lai tā neieplīstu, gaļai jāpaliek vēl nedaudz pie ādas klāt. Iztīra iekšas, noņem gaļu no asakām, izlasa mazās asaciņas un samal, piejauc sāli, lai masa būtu lipīga, pieliek nomizotu, izmērcētu, nospiestu baltmaizi, pierīvē muskatriekstu, sīpolu, pieliek nedaudz sāli, veselas olas, izmaļ caur mašīnu, pieliek kausētu sviestu, skābu krējumu, labi sajuc, pilda masu ādā, tad aizšuj. Pannā ieliek sviestu, karstā liek zivi. uzlej ūdeni vai buljonu, cep krāsnī aplaistot 1 stundu. Tad gatavai izvelk diegus, sagriež glītās šķēlēs, sakārto uz zivju trauka, pieliek galvu. Pannā ieber miltus, izmaisa, pielej buljonu vai ūdeni, uzvāra, izkāš, pieliek skābu krējumu. Zivij gar malām sakārto vārītus kartupeļus, virsū liek citrona šķēlītes, garnē ar zaļumiem. Mērci pasniedz atsevišķi mērces traukā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt