Pildīta cūkas galva

Sastāvs:

Pagatavošana

Sastāvs: 3 kg smaga cūkas galva, 1 kg cūkgaļas, 4 olas, lēle, nieri, nedaudz aknu, sāls, pipari, 1/3 tējkarote salpetra. 2 tējkarote cukura, muskatrieksts, 200 gr svaiga speķa, 3 karotes krējuma, 100 gr sviesta, 3 cieti novārītas olas.

Pagatavošana

Adu nodīrā no kauliem, uzmanīgi noņem gaļu, lai āda paliek vesela. Gaļu sagriež, pieliek sāli, salpetri, cukuru un novieto aukstā vietā. Adai aizšuj acis, purnu un iemērc sālītā denī. Otrā dienā gaļu samaļ, pieliek piparus, jēlas olas un vēl izmaļ. Pieliek krējumu, visu kopā labi samīca, mlēli applaucē. novelk ādu, sagriež ieliek galviņā novārītas olas, iešuj drēbē. Verdošam ūdenim pieliek sāli, vircas, sīpolu, ieliek galviņu, uz lēnas uguns vāra 2 stundas apgrozot, kamēr mīksta. Izņem ārā. noliek vēsā vietā, izņem austiņas. atbalsta ar iesmiņiem un ļauj atdzist. Sagriež, sakārto uz trauka, garnē ar saputotu sviestu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt