Pikantā tomātu mērce

2,5 kg. tomātu, 1,5 kg. paprikas, 1 kg burkānu, 1 kg ābolu (skābi), 4 čillī pipariņi, 300 gr. ķiploku, 300 ml eļļas, 200 gr cukura, 1 ed. k. maltu melno piparu, 5 ed. k. 9% etiķa, 1 - 1,5 ēd.k. sāls

Visus dārzeņus nomazgā un nosusina. Iztīra visu lieko (paprikai iztīra vidu, āboliem notīra mizu izgriez serdi utt.) Visus sagatavotos dārzeņus izņemot ķiplokus maļ gaļas maļamajā mašīnā. Iegūtai masai pievieno eļļu, piparus, cukuru, sāli un liek sautēties. Sautēšana turpinās ap 40 min. Noņem no uguns un pievieno etiķi un iepriekš smalki grieztus ķiplokus. Visu kārtīgi pārmaisa un pilda izkarsētās burciņās. Uzglabā vēsā vietā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt