Pikanta krēma mērce

8—10 pers. 20 g šķiņķa, 20 g šampinjonu, 5 g pētersīļu, 20 g sviesta, 20 g miltu, 1/4 l gaļas buljona, 1/4 l salda krējuma, 5 g sviesta, sāls, pipari.
Kantainos gabaliņos sagrieztu šķiņķi, tāpat sagrieztus šampinjonus un pētersīļus sutina sviestā, klāt piesijā miltus un pielej gaļas buljonu. Kad mērce kādu 1/2 st. vārījusies, pieliek krējumu un mērci izberž caur sietiņu, uzkarsē un nogaršina ar sviestu un garš vielām. Ja mērcei grib vēl smalkāku garšu, to papildina ar vēžu, vai sardeļu sviestu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt