Piena zupa ar kartupeļu klimpām

Sastāvs: 5 lieli kartupeļi, 1/2 ūdens, 1 l piena, sāls, sviests.

Pagatavošana

Kartupeļus notīra un uz smalkās sakņu rīves sarīvē. Kartupeļu masu liek rupja auduma vai divkārt saliktā marles drānā un nospiež šķidrumu. To atstāj, lai nogulsnētos ciete. Nospiestos kartupeļus liek bļodā, uzlej 1/2 glāzes verdoša piena (lai aizkavētu masas tumšošanos un mazinātu sīvo garšu), pieliek sāli un daļu cietes no izspiestās sulas, samaisa. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ar karoti vai mitrām rokām veido apaļas bumbiņas, liek verdošajā ūdenī un vāra, līdz uzpeld, tad zupai pievieno pienu, uzvāra, katlam uzliek vāku un atstāj siltumā, lai klimpas pilnīgi uzbriestu. Pasniedzot zupā liek sviestu. Variants: 1/3 no kartupeļiem ņem vārītus, masā sastrādātus. Gatavojot klimpas ar vārītu kartupeļu piedevu, tās ir mīkstākas. Klimpas ir vēl maigākas, ja masai pievieno olas dzeltenumu, krējumu,

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt