Piena zupa ar kartupeļiem un zivīm

Sastāvs: 1 I ūdens, 1/2 l piena, 503 g svaigu vai saldētu zivju, 3 kartupeļi, 1 sīpols, 1 burkāns, pētersīļu saknes un zaļumi, dilles, lauru lapa, pipari, sāls, sviests vai krējums, 2 olu dzeltenumi.

Pagatavošana

Sīkās un grūti atzvīņojamās zivis pēc izķidāšanas un rūpīgas mazgāšanas var likt katlā veselas, pārliet ar aukstu ūdeni, pievienot sāli un vārīt, nosmeļot putas. Lielām zivīm pēc notīrīšanas atdala filejas, bet asakas un galvas liek vārīties. Kad zivis apmēram 15 min. vārījušās, bu:jonu izkāš, šķidrumu lej atpakaļ katlā, pievieno notīrītus, salmiņos sagrieztus burkānus, sasmalcinātu pētersīļu sakni, sīpolu, stienīšos sagrieztus kartupeļus, lauru lapu, piparus. Kad visas sastāvdaļas mīkstas, zupā liek sīko zivtiņu gaļu vai no lielajām zivīm atdalītos filejas gabalus. Tos iepriekš izsautē ar nelielu sviesta un ūdens piedevu, pievienojot sāli, zaļumus. Gatavai zupai pievieno pienu, vēlreiz uzvāra, pieliek sasmalcinātas dilles vai pētersīļu zaļumus. Pasniedzot zupā iemaisa olu dzeltenumus.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt