Patisonu kaviārs

600 g patisonu, 100-150 g eļļas, 100 g burkānu, 10 g pētersīļu sakņu, 10 g seleriju sakņu, 40 g sīpolu, 200 g tomātu biezeņa, 15—20 g sāls, 10 g cukura, 1 g samaltu smaržīgu piparu, 15 g zaļumu.

Patisonus nomazgā, notīra, sagriež apmēram 1 - 1,5 cm biezās šķēlēs un eļļā apcep gaiši dzeltenus. Burkānus, pētersīļus, selerijas un sīpolus notīra, nomazgā, sagriež šķēlēs un ari apcep eļļā. Visus apceptos dārzeņus atdzesē, samaisa un izmaļ gaļas mašīnā.

Katliņā ielej atlikušo eļļu, biezu tomātu biezeni, izmaltos dārzeņus, sāli, cukuru, smalkos piparus, nogaršo, vai garšvielas ir pietiekamā daudzumā, tad uzvāra un pievieno sīki sagrieztus zaļumus.
Karstu masu pilda dezinficētās burkās, uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē 100°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 75 minūtes, litra burkas - 100 minūtes.
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt