Pasterizēti tomāti

700 g tomātu, 15 g diļļu, 10 g bazilika, 2 g dārza kalnmētras, 6 melnie pipari, 3 smaržīgie pipari, 2 lauru lapas, 20 sinepju sēklu. Marinādei 0,5 litri ūdens, 20 g sāls, 15 g cukura, 2 ēdamkarotes 9% galda etiķa.

Tomātus izvēlas pusgatavus, zaļi bālus un sārtus. Ar šo devu var piepildīt litra burku.

Vēlams, lai tomāti būtu vienāda lieluma. Tomātus nomazgā, nosusina un sakārto dezinficētā burkā kopā ar garšaugiem un garšvielām. Garšaugus izlasa, atbrīvo no sakaltušām lapām, stublājiem, nomazgā un parupji sagriež 6 - 8 cm garos gabaliņos. Garšvielas samet pēc skaita burkā.


Karstu marinādi pārlej sagatavotiem tomātiem, uzliek metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt