Pasterizēti kabači

600 g kabaču, 20 g estragona, 2 g dārza kalnmēiras, 2 g bazilika, 5 sloksnītes mārrutku sakņu, 3 krustnagliņas, 10 smaržīgie pipari, 3 ēdamkarotes 9% etiķa.Pārliešanai 0,5 litri ūdens, 1 ēdamkarote sāls, 0,5 ēdamkarotes cukura.

Mazus kabačus nomazgā, nosusina, saliek dezinficētā burkā. Pieliek nomazgātus, sagrieztus garšaugus, garšvielas, ielej vajadzīgo etiķa daudzumu.

Kabačus burkā labāk novietot stāvus cieši citu pie cita. Sagatavoto burku pārlej ar karstu, dzidru sālsūdeni un cukurūdeni un liek pasterizēt 50°C siltā ūdenī. Pasterizē 80°C temperatūrā: litra burkas 10 minūtes, 2 litru burkas 15 minūtes, 3 litru burkas 20 minūtes.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt