Pāraugušu gurķu konservēšana

700 - 800 g gurķu, 10 g diļļu, 5 g bazilika, 5 g pētersīļu lapu, 10 g sinepju sēklu, daiviņa ķiploka, 2 sīpoli, 8 melnie pipari, 5 smaržīgie pipari, 3 krustnagliņas, 2 lauru lapas, 4 ēd.k. 9% galda etiķa. Pārliešanai 0,5 litri ūdens, 1 ēd.k. sāls, 0,5 ēd.

Šis konservu veids saimnieciski izdevīgs. Var izmantot lielus, pāraugušus, dzeltenus gurķus. Gurķus nomazgā, nomizo un sagriež gareniski vienādās daļās. Katrai daļai rūpīgi iztīra sēklas. Norādīto gurķu daudzumu var ievietot 1 litra burkā, bet to iegūšanai jāizlieto daudz vairāk, apmēram 1,2 kg gurķu, jo tīrot rodas daudz zudumu.

Burkā garenajās sloksnēs sagrieztos gurķus saliek blīvi . Pa starpām ieliek sinepju graudiņus, ķiplokus, sīpolus un ielej vajadzīgo daudzumu etiķa. Gurķu garenās sloksnes vēlams tik garas kā burkas augstums.
Burku pārlej ar karstu garšaugu novārījumu. Ūdeni uzvāra, pievieno receptē minētās garšvielas un vēl
5 minūtes vāra, tad sietā nokāš. Ja vajadzīgs, uzlējumu nostādina, lai tas būtu dzidrs. Kā parasti, burkas pasterizē 85° C temperatūrā, 0,5 litru burkas 6 minūtes, litra burkas 8-10 minūtes, 3 litru burkas 15-20 minūtes. Tālāk burkas noslēdz un atdzesē.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt