Pankūku pastēte

Sastāvs: Pildījumam: 400 g teļa pieņu, 2/3 l buljona, 2 teļu mēles, 100 g jēla, maz sālīta šķiņķa, 50 g sviesta, mazliet paprikas, tējkaroti miltu, 2 karotes stipra vīna; mīklai: 25 g sviesta, 60 g miltu, 1/3 l piena, sāls, 2 olas; cepot — sviests pēc va

Pagatavošana

Notīrītus teļa pieņus 1/4 st. vāra buljonā un tad izņem laukā un sagriež mazos gabaliņos. Teļu mēles uzliek ar litru ūdens un novāra mīkstas, un kamēr tās vēl gluži karstas, novelk nost ādu, pēc tam gaļu sagriež mazos kantainos gabaliņos, tāpat kā pieņus. Teļa buljonu uzliek vārīties ar jēlu, maz sālītu, smalki sakapātu šķiņķi, sviestu, papriku un miltiem, īsi ievāra, nogaršina ar kādu lāsi stipra vīna un uzglabā siltā vietā. Ar krējumā sakultu sviestu, miltiem, pienu, sāli un olām, kuras sviestā iekuļ, pagatavo pankūku mīklu, un sviestā cep 6 plānas pankūkas, kuras karstas apliek ar pildījumu, sarullē, ieliek cepamā bļodā, apkaisa ar berztu sierus aplej ar atlikušo mērci un 6—8 min. cep krāsnī — līdz pastēte iebrūna apcepusi. Galdā pastēti dod karstu formā. Ja mērce par daudz ievārījusies, tai klāt pieliek 2 karotes skāba vai salda krējuma.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt