Pakšu pupiņu salāti ar gailenēm

Sastāvs: 500 g pākšu pupiņu, 350 g nelielu gaileņu, 250 g tomātu, 50 g sīpolu, sāls, cukurs, pipari, estragons, petersiļu zaļumi, 3 edamkarotes citronu sulas, 6 ēdamkarotes eļļas.

Pagatavošana

Pākstīm nogriež galiņus, novelk sānu dzīsliņas. Pākstis sagriež slīkos gabaliņos un vāra nelielā ūdens daudzumā. Gatavas notecina un atdzesē. Notīrītas gailenes vāra garšvielu sālsūdenī. Gatavas notecina un atdzesē. Tomātus sagriež daiviņās, sīpolus sasmalcina. No eļļas un citronu sulas gatavo mērci, kurai pievieno sāli, cukuru, garšvielas un sasmalcinatus zaļumus. Mērci pārlej sagatavotiem dārzeņiem un sēnēm, samaisa un kārto salātu traukā. Pasniedz ar kraukšķošām maizītēm.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt