Olu un rīsu salāti

Sastāvs: 6 olas, 200 g risu, 100 g lapu salātu. Mērcei: 4 ēdamkarotes krējuma, 100 g majonēzes, 2 ēdamkarotes citronu sulas, 1 sīpols, sāls, cukurs, dilles, sakapāti pētersīļu zaļumi.

Pagatavošana

Rīsus izvāra, lai tie būtu irdeni, nokāš, noskalo ar vārītu ūdeni, atdzesē. Olas vāra cietas (10—12 min.), noloba, sagriež šķēlītēs. Salātu Japas noskalo, nosusina, saplūkā. Mērci pagatavo šādi: majonēzi samaisa ar krējumu, pielej citronu sulu, pierīvē sīpolu, iemaisa sakapātus zaļumus, pēc garšas pievieno sāli un cukuru. Stikla traukā kārtām liek salātus, rīsus un olas, līdz trauks piepildīts. Visu pārlej ar mērci, bet neizmaisa. Rotāšanai var izmantot zaļumus, tomātus, sarkanas piparu pākstis, olu šķēlītes.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt