Nieru buljons (virums)

Sastāvs: Vērša niere, 1 kg buljona kaulu, viruma saknes, 100 g sviesta, 25 g miltu, maza glāzīte vīna, pipari, sāls.

Pagatavošana

Nierei izņem vadus un sagriež to šķēlēs, tad ieliek uz pāris mi nūtēm verdošā ūdenī, izņem laukā un uzliek ar kauliem 4 l auksta ūdens vārīties, nosmeļ putas, pieliek karoti sāls, 6 piparus un viruma saknes, ļauj apmēram 2 st. uz mazas uguns vārīties un nokāš caur sietiņu. Nieres un saknes sagriež gabaliņos. Beigās uz pannas sa brūnina sviestā, miltus, pamazām, stipri kuļot, pielej virumu un papildina ar mazu glāzīti madeiras. Galdā pasniedzot, nieres ar saknēm atkal ieliek atpakaļ virumā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt