Mežacūkas cepetis

Sastāvs: 1,5 kg. mežacūkas škiņka, 1—2 l. kefīra vai rūgušpiena, 2—3 sīpoli, 1 burkāns, 1 lauru lapa, 3 pipari, sāls, 100 g. speķa, 3 kadiķu ogas, 1 ēd.k. miltu, 1 tēj.k. sinepju, 0,5 gl. sarkanvīna, cukurs, apelsīns.

Pagatavošana

No kauliem un cīpslām atdalītu gaļu ievieto kefīrā vai rūgušpienā, pievieno tam sīpolus, lauru lapas, piparus. Marinē 1—2 dienas, tad gaļu izņem, ar tīru marli nosusina, ierīvē ar sāli. Speķi sagriež šķēlēs. Uz cepešpannas liek speķa šķēles, tad cepeša gabalu, ieberzētu ar saberztām kadiķu ogām, un pārklāj to ar atlikušajām speķa šķēlēm. Uz pannas uzlej 1 glāzi ūdens vai buljona un cep sakarsētā cepeškrāsnī, cepšanas laikā cepeti bieži aplaistot ar buljonu vai pārziežot ar skābu krējumu.

Izcepto gaļu no pannas noņem, novieto uz dēļa, sagriež šķēlēs, pasniedzot grezno ar apelsīna vai skābu gurķu šķēlītēm. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, salātu piedevu un mērci, ko pagatavo šādi: izkāstam pannas šķidrumam pievieno krējumā iemaisītus miltus, sinepes, vīnu, sarīvētu apelsīna vai citrona miziņu, sulu, cukuru, sāli un visu uzvāra.
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt