Meža rožu ogu ievārījums

Sastāvs: Meža rožu ogas — 0,5 kg, ūdens — 1/2 glāze, cukurs — 0,5 kg, citronskābe

Pagatavošana

Gatavās meža rožu ogas atbrīvo no kātiņa, ziedu biķerīša un aukstā ūdenī nomazgā. Notīrītās ogas pārgriež gareniskā virzienā un izņem visas sēkliņas un spuriņas. Tad ogas saber smalkā sietiņā uz dažām minūtēm iegremdē vārošā ūdenī. Pēc tam pārliek aukstā ūdenī, lai miziņa būtu mīkstāka, tad lieko ūdeni notecina. Cukuru ieber vārāmā katlā, samitrina ar ūdeni, pieliek nedaudz citronskābes (pēc garšas) un savāra bez maisīšanas dzidrā sīrupā. Šādā sīrupā vāra sagatavotās meža rožu ogas, līdz ievārījums top gatavs. Gatavo ievārījumu atdzesē, tad sapilda traukos, pārliek ar pergamenta papīra ripiņu, vāko.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt