Mēļu pastēte II

Sastāvs: pildījumam: 6 teļu mēles, 400—600 g kastaņu, 800 g jēlas teļa gaļas, bez kauliem, 2 maizes, 100 g sviests, 3 olas, mērcei — 100 g sviesta, karoti miltu, tējkaroti, gaļas ekstrakta, karoti kāperu (1/2 citrona sulas), 2 olu

Pagatavošana

Notīrītas teļu mēles 2 līdz 2,5 st. novāra mīkstas maz sālītā ūdenī; ūdeni, kurā tās vārītas, neizlej laukā, bet uzglabā. Tai pašā laikā vāra kastaņus (kuriem mazliet iegriež mizā), un kad tie mīksti izvārījušies, noloba ārējo un iekšējo mizu. Jēlu teļa gaļu divreiz samaļ un sajauc ar aukstā ūdenī kādas ceturtdaļstundas laikā izmiekšķētu un labi nospaidītu baltmaizes mīkstumu, klāt pieliekot izkausētu sviestu, sāli un jēlas olas, pēc tam; visu izberž caur sietiņu. Tad ar pusi biezeņa pagatavo apmēram rieksta lieluma frikadeles un ar otru pusi puspirksta garuma desiņas; frikadeles un desiņas apvāra 3—4 min., mēļu ūdenī (ko vēl neizlej laukā, bet uzglabā), izņem laukā ar putu smalstāmo karoti, ieliek segtā bļodā un uzglabā karstas ūdens tvaikos. Mēles, kam novelk nost ādu, sagriež šķērsām smalkās šķēlēs un uzglabā siltā vietā. Atlikušā mēļu ūdens pielej pannā ar miltiem sabrūninātam sviestam, iepriekš ūdenī atšķaidot gaļas ekstraktu, un uzvāra, pēc tam mērcei klāt pieliek kaperus (vai pielej citronsulu), piekuļ sakultu oļu dzeltenumu un nogaršinājumam pielej stipru vīnu. Mērcē ieliek uz pusēm pārgrieztus kastaņus, vārītas frikadeles, ietaisītus šampiņ- jonus vai baravikas un šķēlēs sagrieztas mēles. Gatavo ar piedevām iepilda segtā traukā un tur karstā ūdenspeldē. Kad ēdiens galdā jāpasniedz, pildījumu iepilda gatavā mīklas formā, ko jau iepriekš pagatavo , var arī pildījumu vienkārši pasniegt cepamā bļodā ar iepriekš pagatavotu un apceptu izrullētas sviesta mīklas vāku, var iztikt bez vāka.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt