Melno rutku salāti

Sastāvs: 400 g melno rutku, 300 g skābu kāpostu, 200 g svaigu kāpostu, 50 g burkānu, 20 g sīpolu, 4 tējkarotes cukura, 2 tējkarotes sāls, 1 tējkarote ķimeņu. Pārliešanai 0,5 litri ūdens.

Pagatavošana

Nomazgātus un notīrītus sulīgus rutkus un burkānus sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves skaidiņās. Svaigos kāpostus sagriež strēmelītēs, apsāla, ļauj atsuloties. Nospiež sīvo sulu. Sīpolus sīki sagriež.

Labi ieskābušus kāpostus viegli nospiež no liekās sulas. Bļodā visus sagatavotos dārzeņus sajauc ar sāli, cukuru un ķimenēm. Maisījumu iepilda izkarsētās burkās, pārlej ar verdošu ūdeni un pasterizē 85°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 10-15 minūtes, litra burkas 15 - 20 minūtes. Tālāk rīkojas kā parasti.
Pirms lietošanas salātiem nolej šķidrumu, pieliek eļļu, majonēzes mērci vai skābu krējumu. Pasniedz pie gaļas ēdieniem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt