Mele vīna merce

Sastāvs: 1 mēle, 2 ēd.k. sviesta, 1 ēd.k miltu, baltvīns, citronu sula, sāls, pipari, 2 olu dzeltenumi.

Pagatavošana

Labi notīrītu mēli vāra sālsūdenī. Kad mēle mīksta, to izņem, noskalo aukstā ūdenī, notīra balto ādiņu un mēli sagriež šķēlēs.

Mērce: sviestu ar miltiem izkarsē, pievieno mēles novārījumu (buljonu), uzvāra, tad pievieno garšvielas, baltvīnu, citronu sulu, iemaisa olu dzeltenumus. Karsto mērci pārlej sagatavotajām mēles šķēlēm. Pasniedz ar vārītiem, irdeniem rīsiem, salātiem.
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt