Mazas vēžu pastētes

Sastāvs: 200 g gatavas sviesta mīklas, ola, puskāls vēžu, 100 g sviesta vēžu sviestam, 200 g smadzeņu, sāls.

Pagatavošana

Pagatavo sviesta mīklu un noliek vēsā vietā. Vēžus novāra, izloba ļipu un spīļu galu, un ar čaulām un atliekām pagatavo vēžu sviestu. Notīrītas, nomazgātas un nopilinātas smadzenes uzvāra gatavajā vēžu sviestā, un pieliek sāli un izlobīto vēžu gaļu. Mīklu izrullē apm. naža platumā, ar duramo izveido mazas pastētes un tās uzliek uz neieziestas plates, aptriepj ar sakultu olu un 10—15 min. cep labi karstā krāsnī. Kad pastētes atdzisušas, tām katrai uzmanīgi nogriež nost vāciņa daļu, izņem mīksto mīklu un piepilda dobumu ar atdzisušu pildījumu, uzliekot atkal virsū vāciņu. Pildītās pastētes iešauj krāsnī un dažas minūtes sasilda un tūliņ dod galdā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt