Mārrutku mērce

5—6 pers. 2 mārrutku saknes, gaļas buljons
pēc vajadzības, olas dzeltenums, 3 karotes miltu, 50 g mandeļu, 10—15 g sviesta, 5 karotes salda krējuma, cukurs, sāls.

Mārrutkus notīra un smalki saberž, mandeles noloba un pēc iespējas smalkāk sagriež. Tad pagatavo gaišu sviesta taukšķi un atšķaida ar gaļas buljonu, klāt pieliek sabersto mārrutku un sagrieztās mandeles, un mērci mazliet iesaldina un vāra kādas 10 min. Pa to starpu saldā krējumā iekuļ olas dzeltenumu, un ar to tumē no uguns noņemto mērci. Mērcē ieliek gabalu laba svaiga sviesta, trauku apsedz ar vāku un mērci noliek siltā vietā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt