Marinēti patisoni

600 g patisonu, 6 sloksnītes mārrutku sakņu. Marinādei 0,5 litri ūdens, 15 g diļļu, 10 g estragona, 5 g bazilika, 2 lauru lapas, 8 smaržīgie pipari, 2 krustnagliņas, 1/2 - 1 ēdamkarote sāls, 1 ēdamkarote cukura, 2 - 3 ēdamkarotes 9% galda etiķa.

Jaunus, mazus, 5—6 cm diametra augļus, uzmanīgi nomazgā aukstā ūdenī, nogriež kātiņu un ievieto veselus dezinficētā burkā. Nedrīkst tos saspiest vai ievainot, tad pasterizācijā rodas plankumi. Tāpat ievieto burkā notīrītus, plānās sloksnēs gareniski sagrieztus mārrutkus. Sagatavotas burkas pārlej ar dzidru, karstu marinādi.
Burkām uzliek dezinficētus metāla vāciņus, pasterizē 80°C temperatūrā: litra burkas 10 minūtes, 2 litru burkas 15 minūtes, 3 litru burkas 20 minūtes. Etiķa vietā var lietot 3 - 4,5 g citronskābi.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt