Marinēti ķirbji

1 ķirbis ap 800gr - 1kg., 300 - 400ml ūdens, 150 - 150 - 200 gr. cukurs, 100ml 9% etiķis, 2 gb. kanēļa standziņas, 8 gb. krustnagliņas.

Ķirbi notīra, izgriež sēklas, sagriež tīkamos gabalos. Ņemam ūdeni un cukuru, kanēli, krustnagliņās un liekam katlā vārīties. Kad sīrups sāk vārīties pievienojam sagatavotos ķirbja gabaliņus, pavāra līdz ķirbis top caurspīdīgāks (apm. 5 - 10 min.), tad lēnītēm pievienojam etiķi, pakarsē lai gabaliņi neizjūk (nepaliek pārāk mīksti), ņem nost no uguns un tūlīt pilda iepriekš sagatavotās burkās, vāko ciet ar applaucētiem vārošā ūdenī vāciņiem. Glabā vēsā vietā. Sanāk teicams ķirbju salātiņš visai ziemai.

Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt