Marinēti ķiploki

Sastāvs: Ķiploki 1kg, dilles 4 šķipsniņas, ūdens 1000ml, cukurs 100gr, etiķis 9% 3ēd.k., sāls 2ēd.k.

Pagatavošana

Ķiploku marinēšanai izvēlās vēlās(ziemas) ķiploku šķirnes. izvēlas lielus un skaistus ķiplokus.

Ķiplokus sadala daiviņās, noloba miziņu. Notīrītās ķiploku daiviņas ievieto traukā un applaucē ar verdošu ūdeni, tad nolej ūdeni, atdzesē un žāvē.
Gatavo marinādi šādi: liek vārīt nepieciešamo ūdens daudzumu, kurā izkausē sāli, cukuru un etiķi, un uzvāra.
Iepriekš sagatavotās burciņās ievieto pa šķipsniņai dilles un sagatavotās ķiploku daiviņas, pārlej ar karsto marinādi, uzliek vāciņus, bet vēl neskrūvē vai nevāko ciet.

Pasterizēšana

Pasterizē pie 80 grādiem, mazās burciņas 0,3l - 5min. 0,5l - 10min. pēc pasterizēšanas burciņas aizskrūvē vai aizvāko. Gatavo produkciju atdzesē un novieto vēsā vietā uzglabāt. Labu apetīti!

Marinēti ķiploki
Marinēti ķiploki

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt