Marinēti kāposti ar papriku.

Sastāvs: 3 kg. kāpostu, 3 gb sarkanās paprikas, 2 gb burkani, melnie piparu graudi. Marināde: Uz 1 L. ūdeni 4 ēd.k. cukurs, 2 ēd.k. sāls, 2 ēd.k. etiķa esence.

Pagatavošana

1). Noskalojam kapostgalvu, noņemam augšējās lapas, griežam uz pusēm no augšas uz leju, izgriežam viduci un ar nazīti sagriežam strēmelēs.

2). Noskalojam un nomizojam burkānus, un uz vidējās rīves sarīvējam.

3). Ņemam trauku liekam iekšā kapostus un burkānus, un ar rokam pārmaisām.

4). Ņemam papriku, izgriežam vidu un attīrām no sēklām. Griežam citā trauciņā smalkās strēmelēs.

5). Ņemam iepriekš sagatavotas burciņas un pildām iekšā sajauktos kāpostus ar burkāniem apmēram līdz vidum. Ņemam papriku un uzliekam plānu kartiņu. Atlikušo daļu pildām atkal ar kāpostu un burkānu maisījumu.

6). Katrā burciņā iemetam pa kādam piparam. (jo lielāka burciņa , jo vairāk piparu.)

7). Vāram ūdeni un pārlejam burciņas un uzmetam vāciņu. Atstājam ievilkties uz 10 min. (lielākām burciņām uz 20 min.)

8). Kamēr burciņas ievelkās gagatavojam marinādi. Ņemam vajadzīgo ūdens daudzumu un lejam katla, liekam to uz uguns un uzreiz beram iekšā cukuru un sāli, maisam līdz cukurs ar sāli izkūst. Kad sāk vārīties liekam uz mazas uguns un apmaisot pievienojam etiķa esenci (var izmantot arī etiķi 14 - 15 ēd.k uz 1L. ūdens). Ņemam nost no uguns.

8). Kad ievilkšanās laiks ir pagājis lejam nost ūdeni un uzreiz pildām ar karstu marinādi.

9). Vākojam ciet un apmetam uz vāka nosedzot ar siltu segu līdz atdziest.

Uzglabā vēsā vietā.

Labu apetīti!

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt