Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)

Sastāvs: Uz 3L burku: Tīri nomazgāti gurķi, 4 daiviņas ķiploku, 7 upeņu lapiņas, 7 ķiršu lapiņas, 2 kāti ar ziediem diles, 2 ed.k. sāls, 14 ed.k. 9% etiķa.

Pagatavošana

1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus.

2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi.

3) Burkā ieber sāli, etiķa esenci.

4) Uzvāra ūdeni. Vārošu ūdeni lēnām (lai burka nesaplīstu) pilda burkās.

5) Vāko ciet ar karstu, iepriekš sagatavotu vāciņu. (vāciņus applaucē ar vārošu ūdeni)

6) Burku apgriež ar vāciņū uz leju, lai stāv 1 stundu apsegti ar siltu segu

7) Burkas saliek ar vāku uz augšu, kad atdzisušas liek pagrabā.

Kādi plusi šai receptei? : Nav nepieciešams cukurs, nav ilgās stundas jāpavad pie pasterizācijas.

Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt