Marinēti gurķi ar tomātiem un patisoniem

Sastāvs: 3 litru burkai: 800 g gurķu, 600 g tomātu, 400 g patisonu, 3 ķiploku daiviņas, 15 g mārrutku sakņu. Marinādei 1,3 litri ūdens, 40 g diļļu, 15 g estragona, 15 g bazilika, 10 g upeņu lapu, 70 g sāls, 50 g cukura, 15 g citronskābes, 6 lauru lapas, 15 smaržīg

Pagatavošana

Marinēšanai izlasa vienāda lieluma un krāsas gurķus un tomātus. Tomāti jāņem vienas šķirnes vēl pilnīgi cieti, sarkani. Lai tomātiem karsējot neplaisātu miza, ar asu koka irbuli kāta vietā tam iedur līdz augļa vidum. Patisoni jāņem nepieauguši, mazi, kam 5 - 6 cm diametrs. To vietā var ņemt mazus, nepieaugušus kabačus.
Visus dārzeņus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un glīti sakārto burkā, pa starpu ieliek notīrītas ķiploka daiviņas, mārrutku sakņu sloksnītes un dažus diļļu ziedu čemurus. Sagatavotu burku pārlej ar verdošu marinādi.

Marinādes gatavošana: katliņā ielej vajadzīgo daudzumu ūdens, pievieno visas receptē minētās garšvielas un garšaugus (dilles, estragonu, baziliku, upeņu lapas, piparus, lauru lapas), vāra 10 minūtes, izkāš caur sietiņu, pievieno sāli, cukuru, citronskābi, vēlreiz uzvāra. Ar marinādi pārlietām burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē, liek 50°C siltā ūdenī katlā un pasterizē 75-80°C temperatūrā: litra burkas - 5-8 minūtes, 2 litru burkas - 8-10 minūtes, 3 litru burkas -12—15 minūtes. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē, apgāž ar vāciņiem uz leju, patur pusstundu. Tad ļauj apkārtējā gaisā atdzist.
Citronskābes vietā var lietot 10 ēdamkarotes 9% galda etiķa, kuru pievieno marinādei pirms pārliešanas.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt